Mijn Specialisaties:

Risicovoeten

Naast gespecialiseerde behandelingen bied ik ook de juiste voetzorg bij:

Diabetische voet

Wanneer je diabetes hebt, kunnen door hoge bloedsuikers je bloedvaten en zenuwen beschadigen. Dit kan gevolgen hebben voor de conditie van je voeten en veroorzaakt risico’s voor het ontstaan van (slecht genezende) wondjes. Je voeten dienen daarom ieder jaar opnieuw onderzocht te worden onder supervisie van je behandelend arts.

Beschadigde zenuwen leiden tot minder gevoel in de voeten, waardoor pijnprikkels niet meer gevoeld worden en wondjes dus niet opgemerkt worden. Omdat in vaak ook de doorbloeding is verminderd, kunnen wondjes niet goed genezen. Een niet goed genezende wond kan in het ergste geval leiden tot amputatie van teen, voet of (onder)been.

Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. Heb je behoefte aan meer informatie en wil je weten hoe ik je kan helpen? Neem dan contact met me op.

 

Tip: Controleer dagelijks je voeten op beschadigingen in de huid en de nagels. Wanneer je dit in een vroeg stadium opmerkt en laat behandelen, kan erger worden voorkomen. 

Vergoedingen en premies ziektekostenverzekering 2019

Het is verstandig, wanneer je diabetes hebt, om bij voetklachten naar de huisarts te gaan.

Bij diabetes geldt dat tijdens deze afspraak je voeten worden gecontroleerd en aanvullende controles worden gedaan. Hierbij wordt vastgesteld welk zorgprofiel je hebt.

Zorgprofiel 0 – je dient de pedicure behandeling zelf te betalen.

Zorgprofiel 1 – Eventueel worden behandelingen (deels) vergoed via de aanvullende verzekering. Hierbij heb je een brief nodig van de huisarts om samen met de rekening van de pedicure op te sturen. Het is afhankelijk van je verzekeringmaatschappij of en hoeveel er vergoed wordt.

Zorgprofiel 2 of hoger –  De huisarts stuurt je door naar een podotherapeut. De podotherapeut geeft aan wat er gebeuren moet. Het medisch noodzakelijke wordt vergoed. Voor het niet-medisch noodzakelijke dien je bij te betalen. De podotherapeut geeft aan de Medisch Pedicure door wat medisch noodzakelijk is om te doen.

Ik heb als Medisch Pedicure contracten met alle podotherapeuten in Zwolle.

 

Vind hier de nieuwe vergoedingen en premies voor de pedicure in 2019

Reumatische voet

Wanneer je reuma hebt, zul je waarschijnlijk één of meerdere veranderingen in je voeten herkennen:

 • Ontstekingen in de voet: de gewrichten zijn regelmatig ontstoken. Ook slijmbeursontstekingen komen vaak voor.
 • Vergroeiingen van de voet: de gewrichtsontstekingen kunnen leiden tot verstijving en vergroeiingen van botten, gewrichten en alle weefsels daar omheen.
 • Verandering van de stand van de voet: door pijn, stijfheid en vergroeiing van gewrichten, nemen de voeten en tenen van de meeste reumapatiënten op een gegeven moment een andere, niet natuurlijke, stand aan.
 • Verandering van het voetweefsel: De huid van reumapatiënten is op het vetkussen van de voet vaak dunner en verschuift.
 • Verandering van de teennagels: Door verandering van de stand van de tenen, kunnen teennagels in de verdrukking komen. Hierdoor kunnen problemen ontstaan, zoals: verkleuringen en verdikking van de nagels, eeltvorming onder de nagels, brokkelige, ruwe, brosse of gespleten nagels.

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels, behandeling van eelt- en likdoornvorming en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Alleen bij Reumatoïde Artritis worden pedicure behandelingen via de aanvullende verzekering deels vergoed.

 

Tip: Houd je gewrichten soepel door dagelijkse voetoefeningen te doen. Draag daarnaast steunend en comfortabel zittend schoeisel. Mocht je hier meer over willen weten, dan kan ik je hier meer over vertellen.

Spasticiteit

Bij spasmen is er een risico op verandering van de stand van de tenen en voeten. Daarnaast kan iemand zichzelf verwonden. Het is erg moeilijk om zelf de voetverzorging uit te voeren. Dit geldt ook voor iemand met tremoren (trillingen, bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson). 

 

Tip: Knip de teennagels recht en niet te kort. Knip geen hoekjes af, maar vijl de hoekjes rond. Dit om ingroeien te voorkomen. Ga nooit zelf met eelt of likdoorns aan de slag. Laat dit gerust aan mijn zorg over.

Voeten op leeftijd

Gemiddeld lopen we in ons leven zo’n 3x de aarde rond. Er zijn veel oorzaken en klachten die kunnen leiden tot problemen met de voetverzorging of, erger nog, serieuze voetklachten:

 •  Standafwijkingen van de voet – Door het langdurig dragen van slecht passend schoeisel of jarenlange zware arbeid.
 • Stijfheid in de gewrichten – Hierdoor kunt u zelf niet meer goed bij uw voeten.
 • Slechtziendheid – Waardoor voetverzorging moeilijk wordt.
 • Een dunner wordende huid – Grotere kans op verwondingen.
 • Ziektes – Zoals reuma of diabetes mellitus (suikerziekte)
 • Problemen met de bloedsomloop.
 • Het gebruik van bloedverdunners.

 

Tip: Koop goed passende, ademende schoenen van leer (liefst met veter- of klittenbandsluiting), zonder harde naden en met voldoende ruimte voor de tenen. Draag geen knellende kousen of sokken. Draag geen slippers of pantoffels, tenzij ze voldoende stevig zijn. Dit om de kans op vallen te verkleinen.

Verwaarlozing

Er zijn diverse oorzaken waardoor iemand geen aandacht aan zijn of haar lichamelijke verzorging kan of wil geven. Dit kan een tijd goed lijken te gaan, maar mijn ervaring is dat pas bij ernstige voetproblemen hulp wordt gezocht. Het komt bijvoorbeeld aan het licht bij een ziekenhuisopname of een eerste bezoek van de thuiszorg. Wanneer jij iemand bent die de verzorging lastig vindt, weet dan dat ik samen met jou kan kijken hoe je jouw voetverzorging in de hand kunt houden. Ik laat je hieronder een paar voor-en-na-foto’s zien van hoe het kan zijn en kan worden.

 

Tip: Schaam je niet voor je voeten! Ik kijk niet zo snel ergens van op en ik help je graag van jouw voetproblemen af! Neem een voorzichtige eerste stap en stel je vraag.

Bij alle technieken is de behandeling op maat:

hulpmiddelen maak ik ter plekke, gevormd naar jouw voet.

Ik begroet je graag binnenkort in mijn salon!

Sietie Kale

Tarieven

 

Ik hanteer de volgende tarieven voor behandelingen:

 

 • Tot 20 minuten: €25,00
 • Tot 30 minuten: €35,00
 • Tot 45 minuten: €42,50
 • Tot 60 minuten: €50,00

  Heb je vragen? Bij de meest gestelde vragen geef ik antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het me weten, ik help je graag weer een stap verder!

   

  Sietie Kale

  Contactgegevens

   

  Telefoonnummers

  038- 75 10 228
  06- 1213 6447

  Aangesloten bij:

  * Vermeld hierbij je telefoonnummer, dan neem ik contact met je op.

  Geregistreerd bij:

  Bezoekadres

  Jacob Gillesstraat 8
  8022 SP Zwolle

  Contactgegevens

   

  Telefoonnummers

  038- 75 10 228
  06- 1213 6447

  E-mailadres

  * Vermeld hierbij je telefoonnummer, dan neem ik contact met je op.

  Bezoekadres

  Jacob Gillesstraat 8
  8022 SP Zwolle

  Aangesloten bij:

  ProVoet

  Geregistreerd bij:

  ProCert

  Privacy Statement

  Algemene Voorwaarden